Наші рушники
|
|
Kaluna | Дата: Неділя, 2010-06-06, 9:22 PM | Повідомлення # 141 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| За прикладом Dmutrik09 - вихожу з дому і фотоапарат в сумку , ось так і зявляються нові звички.. До вашої уваги -сьогоднішня колекція рушників вишитих білим по білому з Андріївського спуску : а на цьому є ще й червоний колір: Щодо використаних технік вишивання, то думаю, більш досвідчені форумчани зможуть розповісти... я тільки учусь Якщо потрібні більш детальні фото - залюбки поділюсь
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Неділя, 2010-06-06, 11:05 PM | Повідомлення # 142 |
Мудра людина
| Kaluna, рушнички чудові! Це мій улюблений настил і плюс червоним кольором хрестик! Той, що посередині з правого боку не бачу добре.Мабуть- виколювання! Красота небачена!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
Повідомлення відредагував Dmutrik09 - Неділя, 2010-06-06, 11:06 PM |
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2010-06-07, 9:55 AM | Повідомлення # 143 |
Мудра людина
| Перші два фото: мережка з настилуванням (чи настилинками) і вирізування у всій своїй красі. Прекрасні фото, дякую, Kaluna!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Kaluna | Дата: Понеділок, 2010-06-07, 5:18 PM | Повідомлення # 144 |
Мудра людина
| Розкажіть. будь-ласка, хто що знає про такі рушники.... з якої місцевосці, як, або ж в якому обряді використовувався і т.ін.?
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2010-06-07, 10:46 PM | Повідомлення # 145 |
Мудра людина
| Характерно для Полтавщини, обрядове значення широке.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Kaluna | Дата: П`ятниця, 2010-06-11, 3:57 PM | Повідомлення # 146 |
Мудра людина
| Tana, підкажіть, будь-ласка, де можна почитати докладніше про Quote (Tana) Характерно для Полтавщини, обрядове значення широке
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2010-06-13, 5:15 PM | Повідомлення # 147 |
Мудра людина
| Прошу, найпростіше: в будь-якій книжці по укр. нар вишивці Тетяни Кари-Васильєвої є, попитайте в найближчій публічній бібліотеці, аба в нашій віртуальній, наприклад, http://www.vyshyvanka.ucoz.ru/blog/
|
|
| |
MiL@dy | Дата: Четвер, 2010-06-17, 3:59 PM | Повідомлення # 148 |
перехожий
| Сестра_Юлія, дякую за такий багатий фотокалейдоскоп!На першому фото найперший справа рушник - точнісінько такий,який я вишила собі на весілля , але він вже 4 місяці лежить без оброблених країв - ніяк не могла знайти те,що подобається.А на фото,я бачу, пришите мереживо - так гарно виглядає!Напевне, я і собі таке зроблю=) Додано (2010-06-17, 3:59 PM) --------------------------------------------- моє творіння=)
Де згода в сімействі, де мир і тишина, щасливі там люди, блаженна сторона...
|
|
| |
Ніна_АС | Дата: Четвер, 2010-07-01, 3:12 PM | Повідомлення # 149 |
перехожий
Група: Користувачі
| Дівчатка, це обухівські рушники. Обводка стебловим швом, заповнення рушниковими швами. Але у композиції є діякі правила, яких треба притримуватись. На виставці Надії Хіміченко дуже багато таких рушників було. Додано (2010-07-01, 3:12 PM) --------------------------------------------- Це про рушники з 8 сторінки.
|
|
| |
Nito4ka | Дата: Неділя, 2010-07-11, 1:07 AM | Повідомлення # 150 |
побратим
| Велика колекція подільських рушників є за цією адресою http://vishivochka.at.ua/photo/vishivki/podilskij_rushnik/3-6-0-0-2 На жаль, лише самі фото, без схемок
Повідомлення відредагував Nito4ka - Неділя, 2010-07-11, 1:09 AM |
|
| |
Kaluna | Дата: Неділя, 2010-07-11, 10:37 PM | Повідомлення # 151 |
Мудра людина
| Nito4ka, це викладені скани книги "Вишивка східного Поділля" Євген Причепій та Тетяна Причепій ось тут викладено повністю цю книгу з текстом потрібно лише перейти по виділеному тексту на розгорнутий допис і т.д. Схемок не має, на жаль в книзі теж. Мені теж там один рушничок дуже так "підморгнув". Ось анонс: Вишита сорочка Поділля У нашій колекції значне місце посідають вишиті жіночі та чоловічі сорочки. Вони здебільшого належать до середини XX ст., але трапляються й значно старіші. Колекція сорочок сформована з екземплярів, що походять з Придністров'я та Побужжя, останній регіон представляють села Війтівка Бершадського району та Шарапанівка Крижопільського району Вишитий рушник східного Поділля Нафрамиця - вишита весільна хусточка. Фотоальбом Нафрамиці та шервети вишивали на домотканому полотні з бамбаку (Бамбак – це бавовняна тканина фабричного виробництва); техніки лиштва і штапівка,нитки вовняні. В подальшому ми зазначаємо тільки відхилення від цієї норми. На світлинах хусточки складені вдвоє, щоб показати вишивку з обох кінців.За матеріалами книги "Вишивка східного Поділля" Євген Причепій, Тетяна Причепій
|
|
| |
Nito4ka | Дата: Понеділок, 2010-07-12, 0:00 AM | Повідомлення # 152 |
побратим
| Kaluna, от цікаво, а вам який рушничок сподабався? Вони всі такі яскраві і незвичні, за композицією, за поєднанням кольорів. Я гортала цей альбом до ранку!
|
|
| |
Kaluna | Дата: Понеділок, 2010-07-12, 9:57 PM | Повідомлення # 153 |
Мудра людина
| Nito4ka, згодна з Вами на 1000%!!!! Quote (Nito4ka) Вони всі такі яскраві і незвичні, за композицією, за поєднанням кольорів Я сама майже кожного дня повертаюсь до цієї книги! Більш того, мала нагоду потримати в руках кілька справжніх таких рушників. Для мене це було дивом!!!! Враження таке , ніби тримаєш в руках маленьке пташеня, і, відчуваєш, як тріпочеться його серденько! Тріпотить душа..... Я вважаю це величезним скарбом нашого народу, те, що треба цінувати, шанувати і берегти! Quote (Nito4ka) а вам який рушничок сподабався? Сподобались всі : сильно, найсильніше і дуже сильно - на стр.228 за №175 176
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2010-08-03, 11:39 AM | Повідомлення # 154 |
Мудра людина
| Quote (Kaluna) ніби тримаєш в руках маленьке пташеня, і, відчуваєш, як тріпочеться його серденько! Тріпотить душа... Точно, книжка надзвичайна! Одна з найулюбленіших!
|
|
| |
ТМК | Дата: Середа, 2010-08-04, 10:58 AM | Повідомлення # 155 |
Мудра людина
| Quote (Kaluna) ось тут викладено повністю цю книгу з текстом Нажаль, пишуть , що документ не знайдено, але, якщо Ви дасте мені фото "підморгнувших" рушничків, то я зроблю схемку в ПМ. Там якщо роздрукувати кольоровими квадратиками, то можна вишивати й не хрестиком. А рушнички, як я бачила, вишиті лічильною гладдю, качалочками і т. п.Додано (2010-08-04, 10:58 Am) --------------------------------------------- Nito4ka, почала набирати схеми з Вашого посилання, дякую за красу.
"Чарівниця форума-2010: майстриня перенаборів"
|
|
| |
Eramida | Дата: Четвер, 2010-10-21, 1:20 PM | Повідомлення # 156 |
перехожий
| Сестра_Юлія, вы великая мастерица,я в восторге от ваших рушников.Большая просьба к вам ,поделитесь схемами,если это возможно королевских рушников ,те что на картинке возле сорочки и рядом,спасибо
|
|
| |
cherry | Дата: П`ятниця, 2010-10-22, 10:31 AM | Повідомлення # 157 |
побратим
| Дівчата, а давайте організуємо обмін малюсінькими рушничками - скажімо, 40х10см. Нехай би кожна вишила взір свого регіону. Була б чудова прикраса-оберіг для оселі!
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2010-10-22, 12:12 PM | Повідомлення # 158 |
Мудра людина
| cherry, прекрасна ідея, пропоную обговорити тут. Якщо Ви ще візьметесь координувати, буде взагалі прекрасно. Київщину я гарантую))
|
|
| |
LDevda | Дата: Четвер, 2010-12-16, 4:47 PM | Повідомлення # 159 |
перехожий
| Пропоную Вашiй увазi деклька рушникiв виконаних майстрами Решетилiвки, Полтавська обл. Технiки вишивки - сiтки, рахункова гладь, рушниковi шви. Редаговано модератором Tana
|
|
| |
Natalka80 | Дата: Четвер, 2010-12-16, 9:20 PM | Повідомлення # 160 |
друг
| Боже, яка краса!!!!! Особливо червоненький рушник. Я в захваті.
|
|
| |